RING OSS - 08-124 200 19

Installera laddstolpe Stockholm

RING OSS - 08-124 200 19

Installera laddstolpe

Installera laddstolpe i Stockholm och ladda enkelt din elbil.

Allt fler väljer att elektrifiera sin fordonsflotta. Försäljningen av eldrivna bilar, cyklar och båtar har ökat markant. För att möta det växande behovet av att enkelt kunna ladda sitt fordon i hemmet, vid arbetet eller på offentliga platser hjälper vi våra kunder att installera laddstolpe i Stockholm med omnejd.   

Vi finns här för privatpersoner, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och företag som vill vara med att utveckla ett hållbart och klimatvänligt samhälle. Med vår expertis inom området hjälper vi dig som kund att välja rätt laddstation för just dina behov. Vi utför dessutom en helhetslösning med inköp att laddstation och material, ombesörjer eventuella grävarbeten samt kan installera laddstolpe i Stockholm vid din fastighet.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig i arbetet med att installera laddstolpe i Stockholm? Kontakta oss så berättar vi mer.

3 saker att tänka på innan du kan installera laddstolpe i Stockholm 

För att kunna installera laddstolpe i Stockholm krävs vissa förutsättningar för platsen du ska installera laddstolpen på samt hur mycket belastning din nuvarande elanläggning klarar av. 

1. Hur ser förutsättningarna ut?

För husägare med eget garage, carport eller en parkeringsplats som ligger intill en husvägg är det ofta lätt att installera laddplats i Stockholm. Det som behövs är framdagen el och en laddstolpe eller laddbox. Att installera laddstolpe i Stockholm ökar belastningen på din elanläggning. Därför måste du säkerställa att just din anläggning klarar ytterligare belastning. Om du behöver högre huvudsäkring måste du kontakta ditt elnätsföretag så att den matade ledningen klarar förändringen. 

2. Vilken typ av laddutrustning behöver du? 

Beroende på hur hög laddeffekt en laddstation har kommer det att ta olika lång tid att ladda en elbil. Enkelt förklarat innebär en hög effekt kortare laddtid och en låg effekt längre laddtid för samma energimängd. Men något som är viktigt att tänka på är att en högre laddningseffekt även innebär en större belastning och krav på den elektriska infrastrukturen. Normalladdning (3,7 kW–≤ 11 kW) är den vanligaste typen och passar bra på platser där bilen står parkerad under en längre tid, som till exempel i hemmiljö. 

Ett tomt elbilsbatteri kan med normalladdning ta ungefär 8-25 timmar att ladda fullt, beroende på batteriets tillgängliga effekt och storlek. Men bilen är sällan helt urladdad och det hör till ovanligheten att behöva låta bilen stå hela tiden det tar för att ladda fullt. 

Att ladda ett tomt elbatteri kostar ungefär 1,5 -2 kronor per mil som laddas. Elen till en genomsnittlig elbil kostar därför ungefär 2 500 per år. I bostadsrättsföreningar kan man dock ha egna regler kring hur man tar betalt av de som använder laddstolpar eller laddboxar.

3. Kan man göra ekonomiska avdrag när man ska installera laddstolpe i Stockholm?

För dig som planerar att installera laddstolpe i Stockholm finns ett ekonomiskt glädjande beslut. Om du installerar grön teknik kan du nämligen få skattereduktion på kostnaden för arbete och material. Avdraget gäller installationer som påbörjas och betalas från och med 1 januari 2021. Uppläget kan på många sätt jämföras med ROT- och RUT-avdrag. När du ska installera laddstolpe i Stockholm får du avdraget direkt på fakturan från företaget som utför installationen. Företaget begär i sin tur utbetalning från Skatteverket. Skattereduktionen för grön teknik är högst 50 000 per person och år. För att kunna ta del av avdraget måste du äga bostaden där installationen utförs och samtidigt ha skattereduktion kvar att utnyttja. Viktigt att veta är att du även måste ha betalt tillräckligt med skatt under året för att kunna nyttja hela avdraget.

Några av laddstationerna vi installerar är:

  • Tesla (Vi är Tesla-certifierade installatörer.)
  • Bee
  • Defa
  • Garo

Vi erbjuder laddstationer för tesla när du ska installera laddstolpe i Stockholm.     Vi erbjuder laddstationer för DEFA när du ska installera laddstolpe i Stockholm.         Vi erbjuder laddstationer för Bee när du ska installera laddstolpe i Stockholm..      Vi erbjuder laddstationer för garo när du ska installera laddstolpe i Stockholm.